Kosttillskott

Jag är återförsäljare av Zinzinos produkter och ni kan testa några av de vid ett besök.
Zinzino jobbar med testbaserad hälsa och erbjuder produkter av hög kvalitet. 

Vad är omega-3 och omega-6

Omega-3 och omega-6 är essentiella fettsyror för oss vilket innebär att vi måste få in de genom maten.

 Omega 3 fettsyror:

  • ALA (alfa-linolensyra)
  • EPA (eikosapentaensyra)
  • DHA (dokosahexaensyra)
Omega 6 fettsyror:
  • Linolsyra
  • Gamma-linolensyra
  • Arakidonsyra

Omega-3 och omega-6 har många olika uppgifter i kroppen. De  behövs för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler, har central betydelse inom hjärta och cirkulation, kognitiva funktioner
Omega-3 minska inflammation i kroppen, stärker immunförsvaret, misnkar kronisk smärta mm.
Omega 6 driver iställer inflamationer i kroppen. En obalans mellan EPA (omega 3) ovh Arakidonsyra (omega 6) kan leda till kroniska inflamationer i kroppen.
DHA  är viktid för vår hjärna och utgör 20% av hjärnans vikt.

 

Varför ska man ta Omega-3 tillskott ?

Idag är det svårt att uppnå en optimal balans mellan omega-6 och omega-3 genom enbart kost. Det beror på den storskaliga uppfödningen av kött och mjölkdjur som inte får beta fritt utan föds upp på kraftfoder. Via den moderna kosten får vi 10–20 gånger för mycket omega-6-fettsyror, vilket ger kraftigt förhöjda nivåer av inflammation, allergi och angrepp av fria radikaler i kroppen.

ZinZinos BalanceOil är mest testade och skyddade kostoljan i världen.  Den har en unik kombination av fiskolja, extra jungfruolja och D vitamin. För att skydda omega-3 mot oxidation så brukar man använda vitamin-E men det måste skyddas även när den hamnar i vår kropp. Detta görs genom att ha extra jungfruolja med hög polyphenol innehåll. Polyfenoler minskar oxidativ stress i kroppen och ökar absorptionen av oljan då de binder Omega 3-fettsyrorna tills de har tagits upp av cellmembranen.

Omega Balans test

Jag använder mig av ett torrblodstest från Zinzino, det globala varumärket inom hälsa och välmående, som  mäter 11 nivåer av fettsyror i blodet. Testet innehåller personliga rekommendationer och riktlinjer för hur du återställer den essentiella omega-6:3-balansen i din kropp och gör framsteg i din hälsoresa.
När man mäter Omega-3 och omega 6 analyseras cellmembranen hos de röda blodkropparna. Röda blodkroppar omsätts ungefär var tredje månadså testet visar ett genomsnittligt värde under de senaste 3 månaderrna.
 Ett DBS-test är vetenskapligt bevisat att vara lika korrekt som ett venblodprov när fettsyror ska analyseras. Allt som behövs är några droppar blod från fingertoppen på ett Whatman®-filterpapper och det tar mindre än en minut att göra.

Kontakta mig om du vill veta mer om Omega-3 eller testa dig
 Bra att veta
 

Människan kan omvandla endast 5% av  ALA (finns till ex. i linfrö,valnötter) till Omega-3 varianter DHA och EPA som finns till ex. i makrill, sardiner, lax )

VIVA+

Viva+ är ett helt naturligt kosttillskott som har utformats för att lindra stress, förbättra humöret och ge en ökad känsla av välbefinnande. Det stödjer en hälsosam funktion av nervsystemet och hjärnan samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.
Viva+ är en kombination av affron®, ett standardiserat och patenterat extrakt av rena, högkvalitativa saffranspistiller (Crocus sativus L) från Spanien, ett vitamin B-komplex av bovete, magnesium från havsvatten, jod och vitamin C från acerola.

         
          Xtend +

Xtend+ är ett veganskt, helt naturligt avancerat immun- och näringstillskott.
Skapat för att stödja ditt medfödda immunförsvar, det innehåller mikro- och fytonäringsämnen, inklusive 22 viktiga vitaminer och mineraler, samt renade 1-3, 1-6 betaglukaner från bakjäst.
Helt naturligt innebär en övergång till vitaminer som kommer från naturliga källor som acerola bär (för vitamin C) eller bovete (för olika B-vitaminer), samt mineraler från vår natur, samtidigt som alla phytonutrients behålls.
Dessutom ersatte vi de inaktiva ingredienserna som klumpförebyggande medel och bulkmedel som behövs i produktionsprocessen (kallade hjälpämnen) med naturliga alternativ från kokos, ris och potatis.

      ZinoBiotic +

ZinoBiotic+ är en skräddarsydd blandning av 8 naturliga kostfibrer. Dessa fibrer metaboliseras i kolon (tjocktarmen) där de främjar tillväxten av friska bakterier. ZinoBiotic+ hjälper till att minska blodsockerökning efter måltider och upprätthålla goda kolesterolnivåer. Fibrerna främjar många hälsosamma tarmfunktioner.