Kost-& Hälsocoach

Arbetsgång

 • Intromöte.

VI träffas digitalt eller på plats i kliniken. Du berättar om din nuvarande situation och vad du behöver hjälp med.
Jag ger dig förslag på fortsättning och rekomenderar vilka tester som du behöver göra. Vi bokar en ny tid för nästa steg.

 • Kostkonsultation

Du fyller i ett hälsoformulär innan besöket som skickas genom mail.  Vi går genom den ifyllda formuläret och svar från labbtester.
VI skapar tillsammans en handlingplan och jag ger dig  tips och råd på hur du uppnår dina hälsomål. 
Vi kommer överens om nästa uppfölningsmöte. 

Kost-&Hälsocoach kan hjälpa dig med:

 • IBS och andra mag och tarmbesvär
 • Kost vid inflamatirisk och metabol ohälsa
 • Få mer enegri,ork och bättre sömn
 • Hitta en långsiktig lösnig till ett hälsosammare livstil

Varför ska man ta Omega-3 tillskott ?

Idag är det svårt att uppnå en optimal balans mellan omega-6 och omega-3 genom enbart kost. Det beror på den storskaliga uppfödningen av kött och mjölkdjur som inte får beta fritt utan föds upp på kraftfoder. Via den moderna kosten får vi 10–20 gånger för mycket omega-6-fettsyror, vilket ger kraftigt förhöjda nivåer av inflammation, allergi och angrepp av fria radikaler i kroppen.

ZinZinos BalanceOil är mest testade och skyddade kostoljan i världen.  Den har en unik kombination av fiskolja, extra jungfruolja och D vitamin. För att skydda omega-3 mot oxidation så brukar man använda vitamin-E men det måste skyddas även när den hamnar i vår kropp. Detta görs genom att ha extra jungfruolja med hög polyphenol innehåll. Polyfenoler minskar oxidativ stress i kroppen och ökar absorptionen av oljan då de binder Omega 3-fettsyrorna tills de har tagits upp av cellmembranen.

Omega-3 och omega-6 är essentiella fettsyror för oss vilket innebär att vi måste få in de genom maten.

 Omega 3 fettsyror:

 • ALA (alfa-linolensyra)
 • EPA (eikosapentaensyra)
 • DHA (dokosahexaensyra)
Omega 6 fettsyror:
 • Linolsyra
 • Gamma-linolensyra
 • Arakidonsyra

Omega-3 och omega-6 har många olika uppgifter i kroppen. De  behövs för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler, har central betydelse inom hjärta och cirkulation, kognitiva funktioner
Omega-3 minska inflammation i kroppen, stärker immunförsvaret, misnkar kronisk smärta mm.
Omega 6 driver iställer inflamationer i kroppen. En obalans mellan EPA (omega 3) ovh Arakidonsyra (omega 6) kan leda till kroniska inflamationer i kroppen.
DHA  är viktid för vår hjärna och utgör 20% av hjärnans vikt.

 

Vad är omega-3 och omega-6

Jag är återförsäljare av Zinzinos produkter och ni kan testa några av de vid ett besök.
Zinzino jobbar med testbaserad hälsa och erbjuder produkter av hög kvalitet. 

Som Kost-&Hälsocoach jobbar jag med ett individanpassad programm  för hållbar och hälsosam livsstil som bygger på evolutionsmedicinsk grund. Paleo kosten är grunden som anpassas efter individens behov.
Paleo kost är den kosthållning som vi människor anses har ätit som jägare-samlare och som vi fortfarande är genetiskt anpassade till.
Paleokosten bygger på näringstäta livsmedel. Trots det kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med näring för läkning eller optimering. I denna del ingår även det individuella behovet av att tillföra exta kosttillskott för optimal näringsstatus.
 


Omega Balans test

Jag använder mig av ett torrblodstest från Zinzino, det globala varumärket inom hälsa och välmående, som  mäter 11 nivåer av fettsyror i blodet. Testet innehåller personliga rekommendationer och riktlinjer för hur du återställer den essentiella omega-6:3-balansen i din kropp och gör framsteg i din hälsoresa.
När man mäter Omega-3 och omega 6 analyseras cellmembranen hos de röda blodkropparna. Röda blodkroppar omsätts ungefär var tredje månadså testet visar ett genomsnittligt värde under de senaste 3 månaderrna.
 Ett DBS-test är vetenskapligt bevisat att vara lika korrekt som ett venblodprov när fettsyror ska analyseras. Allt som behövs är några droppar blod från fingertoppen på ett Whatman®-filterpapper och det tar mindre än en minut att göra.

Kontakta mig om du vill veta mer om Omega-3 eller testa dig
 Bra att veta
 

Människan kan omvandla endast 5% av  ALA (finns till ex. i linfrö,valnötter) till Omega-3 varianter DHA och EPA som finns till ex. i makrill, sardiner, lax )